حسین زنجانی / زیره پلو کرمان
Â
Â
مواد لازم:
برنج ٤ پیمانه
گوشت چرخ كرده ٢٥٠ گرم
پیاز ١ عدد متوسط
زعفران به مقدار لازم
زیره سبز و سیاه،نمك،فلفل،كاری به مقدار لازم
روغن ذرت به مقدار لازم
كره یا روغن حیوانی به مقدار لازم
روش تهیه:
برنج را چند ساعت در نمك خیس كرده و سپس آب را در قابلمه ای گذاشته تا به جوش بیاید، برنج را به آب اضافه كرده تا ٨ الی ١٠ دقیقه جوش خورده و به صورت نیم دان بردارید و آبكش كنید. گوشت را برداشته و به آن پیاز ریز رنده شده و آب گرفته شده را افزوده به همراه نمك،فلفل،كاری،زیره و زعفران آب شده و خوب به مدت ١٠ دقیقه ورز دهید. تابه ای را روی حرارت قرار داده و كمی روغن گوشت های قلقلی شده ریز را با شعله زیاد تفت دهید. حال قابلمه مورد نظر را برداشته و كف آن را كمی روغن بریزید و سیب زمینی چیده و سپس از برنج اضافه نموده در ٤ مرحله و هر مرتبه زیره ها و گوشت را لا به لای برنج ریخته و در پایان با كمی كره و یا روغن حیوانی دم کنید.