خانم محمدلو / پخت آش رشته
A
روش تهیه :
حبوبات (نخود ، لوبیاچیتی و لوبیا قرمز) را برای کاهش نفخ آن از یک روز قبل خیس کنید و ?-? بار آب آن ها را عوض کنید و دور بریزید. حبوبات را با هم بپزید.
پیازها را خلالی خرد كرده و در روغن بریزید و زمانی كه كمی تغییر رنگ داد، سیر خرد كنید و به پیاز اضافه كنید و اجازه دهید تا سیر و پیاز طلایی شوند. زردچوبه ، نعنا خشك و كاكوتی را اضافه كنید و کمی تفت دهید.
عدس را به همراه آب درون قابلمه بریزید و تا عدس پخته شود. سپس سبزی خرد شده را به همراه حبوبات پخته شده ، نمك و فلفل به مواد درون قابلمه اضافه کنید تا سبزی آش هم پخته شود.
آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد درون قابلمه اضافه کنید و سریع بهم بزنید تا آرد درون آش گلوله نشود. پس از چند جوش كه خامی آرد گرفته شد، رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشته ها به یکدیگر نچسبند. زمانی که از پختن رشته ها اطمینان پیدا كردید گاز را خاموش کنید و اجازه دهید که آش رشته کمی جا بیافتد.
آش را با كشك و سیرداغ و پیاز داغ و نعنا داغ تزیین كنید
نكات مهم:
1- برای جا افتادن بهتر آش پس از خاموش كردن شعله، یك پیمانه آب سرد به آش اضافه كنید.
2- افزودن كاكوتی به آش بصورت دلخواه می باشد.
3-اگر فصل سیر تازه باشد، افزودن آن به آش باعث ایجاد طعم و عطر بهتر آش میشود.
4- افزودن آرد به آش باعث غلظت بهتر آش میشود.
6- هر چقدر میزان پیاز داغ آش بیشتر باشد آش خوشمزه تر میشود.
7- اگر آش را با آب گوشت یا قلم تهیه کنید، بسیار خوشمزهتر میشود. بدین صورت که ابتدا قلم گاو یا گوسفند را در آب بپزید، سپس قلم را درآورده و آب آن را به آش اضافه كنید.
8- آش رشته را معمولا با کشک و گاهی با سرکه و حتی ترشی میخورند.