خانم محمدلو آموزش تهیه آش ماشاب قم
A
گندم :نصف پیمانه
برنج :نصف پیمانه
ماش :یک ونیم پیمانه
عدس :یک پیمانه
لوبیا چشم بلبلی :نصف پیمانه
سیب زمینی متوسط :یک عدد
کدو حلوایی : ???گرم
پیاز :?عدد بزرگ
گوشت سر دست گوسفندی :??? گرم
نمک و فلفل سیاه :به میزان لازم
نعنا داغ :به میزان لازم
زردچوبه :یک قاشق مربا خوری
روغن :به میزان لازم
کشک :برای تزیین
روش تهیه :
لوبیا چشم بلبلی را از شب قبل خیس کرده و سپس آن را بپزید و کنار بگذارید. گوشت را به همراه یک عدد پیاز بپزید. گندم وبرنج را جداگانه از شب قبل خیس کنید.
گندم و آب را درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا گندم کاملا پخته شده و وا برود. در حین پخت از آب گوشت به آن اضافه کنید.
برنج را به همراه ماش درون قابلمه ای دیگر ریخته و روی حرارت قرار دهید تا کاملا پخته و وا بروند. عدس را به برنج اضافه کنید و اجازه دهید تا عدس هم پخته شود. در حین پخت آب گوشت به آن اضافه کنید. مخلوط برنج را با گندم مخلوط کنید.
دو عدد پیاز را خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کنید و زردچوبه را اضافه کنید و آن را به آش اضافه کنید.
سیب زمینی و کدو حلوایی را پوست کنده و حبه قندی خرد کنید.
سیب زمینی و کدو را به همراه لوبیا چشم بلبلی به آش اضافه کنید. نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید تا آش طعم بگیرد.
در آخر گوشت پخته شده را کوبیده و به آش اضافه کنید و آش را مرتب بهم بزنید تا جا بیافتد.
آش را در ظرف ریخته و روی آن را با کشک و نعنا داغ و کمی پیاز داغ تزیین کنید.