خانم رامشینی آموزش تهیه کلم پلو شیرازی
کلم پلو قالبی
مواد لازم:
برنج آبکشی شدهA A A A A A A A A A A A A A A A A A ? پیمانه
گوشت چرخ کرده قلقلی شدهA A ??? گرم
ترخون و ریحانA A A A A A A A A A A A A A A A A A A A ??? گرم
کلم قمری خورد شدهA A A A A A A A A A A A A A ??? گرم
زعفران حل شدهA A A A A A A A A A A A A A A A A A A A ? ق س
پیاز خورد شده سرخ شدهA A A A A A A A ? عدد
زرده تخم مرغA A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A ? عدد
ماستA A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A ? لیوان
گلابA A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A ? ق چ
دارچینA A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A ? ق چ
نمکA A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A به مقدار لازم
روش تهیه:
برنج آبکش شده را با ترخون و ریحان به همراه کلم قمری خورد شده و تفت داده شده و پیاز سرخ شده مخلوط می کنیم
در قابلمه یا قالب دم زده می شود و می توان روی آن را با پیاز داغ و گوشت قلقلی سرخ شده و برنج زعفرانی تزیین شود
البته می توان به صورت مدرن تزیین شده و به صورت ته چین باشد که:
یک سوم برنج دمکش شده را با زرده تخم مرغ و ماست چکیده و زعفران و گلاب و دارچین و نمک مخلوط کرده و قابلمه را خوب چرب کرده و مواد ته چین را درون آن ریخته و در مرحله بعد مواد کلم پلو و گوشت قلقلی را روی آن میریزیم و کره می زنیم، فویل کشیده و در فر حدود ? ساعت زمان می دهیم تا پخته و طلایی شود.
می توان دارچین و زیره سیاه را جهت مصلح و ضد نفخ استفاده کرد. می توان نیمی از کلم قمری را با کلم برگ استفاده کرد.