آقای زنجانی آموزش تهیه قیمه نجفی
A
مواد اولیه قیمه نجفی برای 4 نفر :
گوشت گوسفندی 200 گرم (خورشتی بدون استخوان)
پیاز 2 عدد (خرد شده)
نخود 200 گرم (خیس خورده)
رب گوجه فرنگی 3 قاشق سوپخوری
زعفران 3 قاشق سوپخوری
روغن یا كره جهت سرخ کردن
پودر لیمو به میزان لازم
دارچین 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه 1 قاشق
گلاب 1 ق غ
هل به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
نخودها را 24 ساعت قبل خیس میکنیم و هر چند ساعت یکبار آبش را تعویض میکنیم.
یکی از پیازها را با مقداری روغن سرخ میکنیم و به آن تکههای گوشت را اضافه کرده و تفت میدهیم و پس از آن نخودهای خیس خورده را بدون آب اضافه میکنیم و با کمی زردچوبه اجازه میدهیم تفت بخورد. به آن 7 لیوان آب اضافه میکنیم و اجازه میدهیم با حرارت مناسب پخته شود.پس از آنکه از پخته شدن گوشت و نخود مطمئن شدید، در آبکش آب آن را جدا میکنیم و کناری میگذاریم. با گوشتکوب نخود و گوشت را میکوبیم.
حال پیاز دیگر را در قابلمه تفت می دهیم و پس از طلایی شدن آن، 3 قاشق سوپخوری رب را نیز اضافه کرده و تفت می دهیم تا خوشرنگ شود و ادویه ها شامل زردچوبه و فلفل ،هل و گلاب را اضافه می کنیم و مایه کوبیده شده را اضافه میکنیم.
آب خورش را که از پیش جدا کرده ایم به مواد اضافه کرده و نمک و پودر لیمو ، دارچین و زعفران آب کرده را اضافه می کنیم و اجازه میدهیم که ادویه ها به خورد موادمان برود.
اگر علاقمند بودید زیره میتوانید به آن اضافه كنید. این خورش با پلو سرو میشود و یکی از غذاهای نذری عراقیها به شمار میرود.