خانم کامیار آموزش تهیه ته چین گرمساری
A
ته چین گرمساری
مواد مورد نیاز :
برنج آبكش شده .................... 10 پیمانه
گوشت گوسفند یا گوساله .............. 500 گرم
آلو ........................................... 1 پیمانه
كشمش ریز پلویی .............. 1/2 پیمانه
پیاز سرخ شده .................... 1 عدد
پیاز خام .............................. 1 عدد
خلال بادام ............................ 1/4 پ
خلال پسته ........................ 1/4 پ
زعفران دم كرده ................. 3 ق.س
سیب زمینی................. 2 عدد ( در صورت دلخواه)
روغن ................................... به میزان لازم
نمك و فلفل ....................... به میزان لازم
روش تهیه :
برنج را از قبل با نمك خیس میكنیم ، آبكش میكنیم ولی برنج این تهچین باید خیلی زنده تر از برنج تهچین های دیگر باشد چون زمان پخت این غذا حدود 4 ساعت است
گوشت را برش های نازك زده و همراه با پیاز خام و نمك و فلفل مزه دار میكنیم ، آلو را هم اضافه كرده درب ظرف را بسته و زمان میدهیم تا گوشت بیات شود .
این ته چین را میتوان به دو شكل درست كرد یا ته ظرف سیب زمینی بچینید و یا ته دیگ تهچین برنجی باشد كه در اصل این غذا بدون سیب زمینی است ولی پیشنهاد میشود از سیب زمینی استفاده كنید
كف قابلمه نچسب را كمی روغن میریزیم ، سیب زمینی هایی كه برش 1 سانت داده ایم كف قابلمه می چینیم ، به ارتفاع 2 سانت روی سیب زمینی ها را با برنج میپوشانیم و در این مرحله گوشت ها را لایه لایه روی برنج می چینیم (پیاز را از گوشت جدا كنید ) و سپس آلو ها را روی گوشت ها بچینید و زعفران را اضافه كنید .
مابقی برنج را بصورت مخروطی به شكلی كه كامل روی گوشت ها را بپوشاند میریزیم . یك لیوان آبجوش به برنج اضافه كرده و در قابلمه را بگذارید .
5 دقیقه زمان دهید تا بخار برنج بالا بیاد سپس حرار ت را بسیار ملایم كرده یا از شعله پخش كن استفاده كنید .
پیاز داغ را همراه با كشمش تفت داده كنار بگذارید
خلال بادام و پسته را نیز تفت داده و كنار بگذارید
4-5 ساعت صبر میكنیم تا برنج دم بكشد سپس یا بصورت برنج مخلوط یا بصورت تهچین برمیگردانیم و با پیازداغ و كشمش و خلال بادام و پسته تزیین میكنیم
این غذا مخصوص مراسم نذری در شهر گرمسار است