دکتر جاویدی متخصص قلب و عروق در موردAA بیماری های پنهان صحبن می کننند.
A
A
دکتر جاویدی: متخصص قلب– پنجشنبه 24/4/95
سوال: برخی از بیماری ها پنهان هستند و خودشان را نشان نمی دهند ما دردی یا علامتی نبینیم شاید مراجعه نکنیم برخی از بیماران هیچ علائمی ندارند و به طور اتفاقی اگر آزمایش بدهند متوجه می شوند.
جواب: بیمارانی که احتیاج به عمل جراحی دارند و متوجه نمی شوند اغلب دچار مشکل روحی می شوند چون می گویند ما هیچ مشکلی نداریم برای چه باید عمل شویم البته حرفشان درست است من به این نکته اشاره می کنم که این افراد برای چه احتیاج به عمل دارند. این بخش به افرادی که فقط مشکل عروق قلب دارند شامل نمی شود . این افراد را به 3 یا 4 دسته تقسیم می کنم که تومورهای قلب،بیماری های مادر زادی بیماری های دریچه ای و بیماری های عروق کرونر هستند . هر4 دسته می توانند بنا به عللی علامت نداشته باشند ولی مستعد به جراحی هستند اول از همه هیچ 2 انسانی همانطور که به لحاظ شکل و اخلاق مثل هم نیستند . علائم یک بیماری هم شبیه به هم نیست همانطور که بارها مثال می زنم 2 خواهر در دوران بارداری مثل هم نیستند عزیزان ما هنگام مراجعه می گویند این مشکل در فلانی نبود چطور من این مشکل را دارم و این قابل قیاس نیست . در بیماری مادر زادی یکی از بیماری ها نقص دیواره ی دهلیز است این نقض می تواند در یک کودک 2 تا 3 سال خودش را نشان بدهد که آن کودک ممکن است دچار فشار ریوی شود و گاهی اوقات کارش به پیوند بکشد ولی بیمارانی هم داریم که در سنین 40 یا 50 سالگی به دلیل تپش یا چکاپ و یک اکو می شوند و می بینند یک سوراخ بین 2 دهلیز دارند و این بیشتر بین خانم ها هست حالا نکته ای که وجود دارد این است که هیچ علائمی هم نبوده است اگر کودکی که مشکل قلبی دارد به سنین بالاتر برسد و عمل جراحی نشود بطن راستش گشاد می شود اگر به جایی رسید که علامت دار شد آن موقع عمل کردن هم سخت و دیر خواهد بود . در بیماران دریچه ای هم افرادی هستند یا روماتیسم قلبی دارند یا خراب شدن و پوسیده شدن دریچه ی قلب است اگر اینها به یک زمانی برسند که آئورت باید عمل شود و می گوید علائمی ندارد می گوییم شما علامت ندارید ولی ما در یک ظرف آب باید بگوییم انقدر سر رفته یا چقدر آب دارد بعد به فکر بیفتیم الان خون مثل آب در بدن در حال جریان است پس باید اگر علائم ندارد در صورت تشخیص ما زود عمل شود. گروه سوم بیماران عروق کرونری هستند که هیچ گونه علائمی ندارند و اینجا هم معضلی هست مثلا فردی که ورزشکار است وقتی تست ورزشی می دهد میبینیم که باید عمل قلب شود. 25% علامت ندارند و فقط ایست قلبی است این گروه هم جزو کسانی هستند که علامت ندارند اما می بایست قبل از اینکه اتفاق بیفتد عمل شوند به خاطر اینکه بعضی از اینها ممکن است دیابت داشته باشند درد را نفهمند یا بنا به نوع عروقشان که شماره ی 1 یا 2 یا 3 قلبشان باشد اگر به شکلی گرفته باشد درد را اصلا متوجه نشوند و بعضی ها آستانه ی دردشان خیلی بالا است و در افراد متفاوت است.
سوال: دوستی به صورت مادرزادی دچار ام پی وی قلبی هستند آیا بارداری می تواند مشکلی برایشان ایجاد کند؟
جواب: این عارضه افتادگی دریچه ی میترال است . بارها گفتیم که این مساله خطر جدی نیست . مثل این است که ابروی کسی بالا و پایین باشد و برای بارداری مشکلی ایجاد نمی کند.
شاعر می گوید:
چو بیمار از شفا سر مست گردد طبیب از جام شادی مست گردد
خدا شافی و این خود افتخار است طبیبی با خدا همدست گردد
کدام پزشکی است که بتواند ناراحتی بیمارش را تحمل کند که این درمانگر هم پزشک است و هم پرستار و خوب است رابطه ی بین بیمار ودرمانگر خوب باشد.