دکتر گلی متخصص گوش و حلق و بینی در مورد انواع حساسیت ها و راههای درمان صحبت میکنند.
A
بسمه تعالی
دکتر محمد گلی متخصص گوش و حلق و بینی 15/2/1395
آلرژی یا حساسیت واکنش بدن به یکسری عوامل بیرونی است که افراد از طریق هوا یا مواد غذایی به آن مبتلا میشوند.آلرژی خود را بصورت افزایش ترشح بینی، التهاب، تورم و تحریک اعصاب نشان می دهد.
ترشحات بینی غالبا بصورت شفاف همراه با سوزش و خارش است. اگر آلرژی سینوسها را مشغول کند میتواند سینوزیت را مستعد کند. گاهی اوقات هم حلق را درگیر میکند که در اینصورت گاهی به گوش و گاهی به صورت افراد واکنش نشان می دهد.
واکنش در چهره افراد به صورت کبودی در اطراف چشم خود را نشان می دهد. بعضی کودکان به خاطر حساسیت، بینی را به سمت بالا می دهند که باعث افتادن خط بر نوک بینی میشود، این نیز از علائم آلرژی است. حساسیت غذایی یک بحث ارثی و ژنتیکی است. در حال حاضر 20 درصد مردم جامعه ما این آلرژی را دارند. اگر یکی از والدین آلرژی داشته باشد به احتمال 50 درصد فرزند نیز به آلرژی مبتلا شود و اگر هر دو والدین آلرژی داشته باشند این احتمال به 75 درصد افزایش پیدا می کند. عامل دیگر کمبود ویتامین D در کودکان است. مشاهده شده کودکانی که بیشتر در معرض نور خورشید هستند کمتر به آلرژی مبتلا میشوند.
آلرژی در بیشتر مواقع خفیف و با دارو قابل کنترل است. برای پیشگیری بهتر است از مواد آلاینده مثل گل و گیاه و حیوان خانگی مثل گربه خودداری شود.
بعضی افراد آلرژی را از موجودات ذره بینی به نام مایت دریافت می کنند. این موجودات روی پوست رشد می کنند و موادی را از خود ترشح میکنند که علت اصلی آلرژی است. این نوع آلرژی تقریبا دائمی است. این افراد باید بطور مرتب فرش و تشک خود را جاروبرقی بکشند و از جاروی دستی خودداری کنند. شستشوی مرتب تشک خواب نیز به این افراد توصیه می شود.
بعضی آلرژی ها توسط کپک ها رشد میکنند. سوسک ها نیز موادی را از خود دفع میکنند که باعث ایجاد آلرژی می شود. مهمترین راه درمان کنترل و پیشگیری محیطی است. مورد دیگر استفاده مکرر از شستشو دهنده های دهان و بینی است، در صورت عدم پاسخگو بودن این راهها افراد باید از دارو برای درمان استفاده کنند مثل آنتی هیستامین ها. هرچند استفاده مکرر از این دارو ها باعث مقاوم شدن بدن و عدم تاثیر دارو می شود.