خانم مریم ذکی زاده مربی آشپزی/خورش گوجه سبز (آلوچه)
مواد لازم:
گوشت خورشتی یا مرغ ۴۰۰گرم
گوجه سبز ترش یا ملس ۳۰۰گرم
پیاز ۱عدد بزرگ
نعنا و خالواش ۲۰۰گرم
جعفری ۴۰۰گرم
زعفران دم شده مقداری
نمک و زرچوبه وفلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا سبزی ها را پاک کرده ساطوری خرد کرده و با زرچوبه و روغن خوب تفت میدهیم و کنار میگذاریم. پیاز را خلالی و نازک برش داده و با روغن و زرچوبه خوب تفت میدهیم گوشت یا مرغ خرد شده را اضافه میکنیم با پیاز خوب تفت میدهیم سبزی سرخ شده را هم اضافه و آب را تا جایی که روی مرغ یا گوشت را بپوشاند اضافه میکنیم و حرارت را کم میکنیم تا بپزد. نیم ساعت پایانی و بعد از پخت پروتئین این غذا نمک و فلفل و زعفران دم شده را اضافه و مخلوط میکنیم و گوجه سبز ترش یا ملس را هم بسته به ذائقه به این خورش اضافه و حرارت را کم میکنیم تا آب فذا کشیده شود و غذا به روغن بیفتد و حاضر شود
پیش غذا
ملا قورمه گیلانی
بادمجان ۴ عدد بزرگ مکعبی خرد شده
گوجه ۳عدد مکعبی خرد شده
پیاز ۱عدد بزرگ خرد شده
نعنا و جعفری یک پیمانه خرد شده
رب گوجه ۱ق غ
نمک و فلفل و زرچوبه به میزان لازم
دانه انار ترش نصف پیمانه
آب نارنج یا آبغوره یک سوم پیمانه
پیاز خرد شده را در روغن و زرچوبه تفت دهید بادمجان ها را بعد از خرد کردن و نمک پاشیدن تلخی شان را گرفته به پیاز سرخ شده اضافه و خوب تفت دهید
به ترتیب سبزی خرد شده گوجه خرد شده و رب گوجه و نمک و فلفل را هم اضافه و تفت ومخلوط کنید و دانه انار ترش و یا ترشی این غذا را هم اضافه و مخلوط کرده حرارت را کم کنید تا خوب پخته شود و مزه ها به خورد هم بروند. ملا قورمه را میتوانید به عنوان پیش غذا با نان و یا با برنج به عنوان غذای اصلی سرو و نوش جان کنید.