به گزارش روابط عمومی شبکه پنج سیما، سردار حسین رحیمی در «سلام تهران» با اشاره به اهمیت امنیت، گفت: امنیت در تمام کشور که جزء مهمترین وظایف حاکمیت است از نقطه صفر مرزها تا قلب شهرها مهم است. امنیت، موضوع بنیادی و زیرساختی است.
وی با اشاره به اهمیت ویژه ایجاد امنیت در پایتخت، مطرح کرد: امنیت در پایتخت و مرکزیت هر حاکمیتی از جایگاه ویژهای برخوردار است چراکه تقریبا تمامیت حاکمیت مانند تصمیمگیران اصلی و مسئولان نظام در آن واقع شده است. خوب و کامل بودن امنیت، آثار مثبتی برای کل کشور دارد و آن را به تمام کشور تعمیم میدهد؛ اگر ناامنی هم باشد، آثار آن در کل کشور دیده میشود.
رحیمی پیرامون طرحهای برنامهریزی شده برای امنیت، ابراز داشت: با یک نگاه برنامهریزی شده و هدفمند در پایتخت در بخشهای مختلف درحال حرکت هستیم. همه بخشهای مختلف امنیت برای ما حائز اهمیت است اما در برخی از بخشها توجه ویژهتری داریم که بر همان اساس طرحهای مختلف پلیسی را برنامهریزی کردهایم.
وی با اشاره به برخی از این طرحها، عنوان کرد: از نمونههای این طرحها، طرح رد است که در آن هر کلانتری موظف است حوزه استحفاظی خود را از وجود هرگونه ناامنی پاکسازی و عاری کند. همچنین طرح کاشف که ماموریت و مسئولیت آن این است که با مجرمین باندی، سابقهدار و حرفهای برخورد کند یا طرح ظفر با رویکرد مبارزه با مواد مخدر و اشراری که در این بخش فعالیت میکنند مانند خردهفروشان و معتادین متجاهر، برخورد کند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با اشاره دیگر طرحها، گفت: طرح اقتدار یکی از طرح هایی است که مردم خیلی علاقهمند هستند. همیشه این جمله را میگوییم که گردن اراذل و اوباش را میشکنیم و اجازه نمیدهیم برای مردم گردن کلفتی کنند. طرحهای امنیت و انضباط اجتماعی برای اینکه بتوانیم امنیت باثبات و پایدار موجود را ارتقا دهیم به طور مستمر به مرحله اجرا در میآید و با جدیت ادامه پیدا میکند.
وی پیرامون طرحهای مرتبط با جلوگیری از سرقت، ابراز داشت: بحث سرقت، موضوعی است که در همه دنیا وجود دارد. ما نیز در تهران حداقل دو طرح ویژه برای این کار داریم که توضیح آن داده شد؛ طرح رد و طرح کاشف اساساً بحث آن به سارقان زورگیران مالخران و غیره میپردازد.
رحیمی با اشاره به اهمیت طرحهای مرتبط با سرقت، گفت: هر هفته طرح هایمان را اجرا میکنیم. بین تمام بخشهای سرقتها چند موضوع برای ما مهم است و دو موضوع برای ما از اهمیت ویژهتری برخوردار است چراکه حالت روحی و روانی که به مالباخته دست میدهد سختتر است. یکی بحث موبایلقاپی و کیفقاپی و دیگری سرقت منزل است. تمرکز و حساسیت ما بر این موارد بیشتر است البته خفتگیری، زورگیری و مواردی از این دست نیز در همین دسته قرار میگیرد.
وی با اشاره به تخصیص قرارگاههای ویژه برای پیگیری موبایلقاپی، بیان کرد: اخیراً طرح جهادی مبارزه با سارقین را توسط دو پلیس تخصصی پلیس آگاهی و پلیس پیشگیری که کلانتریها هستند، آغاز کردیم. از کسانی که موبایلشان قاپیده میشود خواهش میکنم بلافاصله با ۱۱۰ تماس بگیرند. چراکه طرحهای ویژهای را شروع کردیم، قرارگاه ویژهای را برای این موضوع گذاشتیم و دنبال میکنیم.
رحیمی با اشاره به اقدامات اخیر پلیس در چند وقت اخیر، مطرح کرد: در هفته گذشته دو شب طرح ویژه مبارزه با سرقت شبانه را اجرا کردیم که تا صبح به طول انجامید. برای ما فشار روحی و روانی بسیار مهمتر از مال از دست رفته است.
وی با اشاره به طرحهایی برای پیشگیری از سرقت منزل، گفت: در بحث سرقت منزل به صورت خیلی ویژه فعالیت میکنیم. در همین یک ماه گذشته ۳ یا ۴ طرح ویژه اجرا شده است و دهها سارق منزل دستگیر شدهاند.
رحیمی درباره استخدام نگهبان محله، بیان کرد: همه ما برای حفاظت از خود و امنیت باید هزینهای بکنیم. اینکه افرادی در محل جمع شده و نگهبان محل استخدام میکنند که البته باید با هماهنگی شرکتهای انتظام و کلانتری باشد، منافی طرحهای پلیس نیست. بعضی مواقع بدون شناسایی و تحقیق افرادی را استخدام میکنند که این افراد خود دارای مشکل هستند. برخی شرکتهای انتظام داریم که در تهران بیش از ۱۵۰ عدد است. در بسیاری مکانها نگهبان محله داریم و مورد حمایت و تقویت پلیس و کلانتریها هستند که هیچ ایرادی ندارد.
وی با توجه به مسئله نگهبان محله، توصیه کرد: به طور شبانه روزی صدها گشت پیاده، موتوری و خودرویی درحال کنترل شهر است. اما تهران ابر شهری است که با میلیونها جمعیت، ایجاد امنیت برای آن، دشوار است. توصیه میکنم به همه مردم در کل کشور که مبلغی را اختصاص دهند و از نگهبان محله استفاده کنند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ در برنامه سلام تهران با اشاره به تصادفهای عجیب در بزرگراههای تهران، مطرح کرد: مردم بدانند هر اتفاقی در سطح شهر، زیر نگاه تیزبین پلیس است و ما به همه چیز حساس هستیم. تقریباً ۲ ماه پیش در بزرگراه یادگار امام(ره) گزارش تصادفی را به ما دادند. پلیس راهنمایی و رانندگی موقعیت را بررسی کرد که سه ماشین با هم تصادف کرده بودند.
وی در ادامه این ماجرا، افزود: یکی از آن نفرات که جوان حدوداً ۳۴ ساله بود جان خود را از دست داد. گزارش پلیس پایتخت حکایت از این داشت که فردی بلوکی را جلوی این خودرو انداخته است و این خودرو با سرعت بالایی که داشته دچار حادثه شده، تصادف کرده، به گاردریل برخورد کرده و جان خود را از دست داده است که چندین خودرو دیگر نیز تصادف کردهاند که یک نفر جان باخت و چند نفر مجروح شدند.
رحیمی با بررسی جزئیات این حادثه، عنوان کرد: پلیس آگاهی و کارشناسان صحنه جنایی بررسی صحنه را انجام دادند آن چیزی که به دست ما آمده این است که یک نفر مغرضانه یا به هر دلیلی این کار را انجام داده است. از همان زمان کار ما شروع شد و تیمهای ویژه ما در دو پلیس پیشگیری و آگاهی تشکیل شدند. تیمهای نامحسوس در پلیس آگاهی و تیمهای محسوس در تمام بزرگراهها حضور پیدا کردند.
وی با اشاره به دیگر سوانح مشابه، گفت: کمتر از یک ماه، دومین حادثه اتفاق افتاد که این بار در اتوبان شهید نواب صفوی بود. این مورد کاملا محسوس بود که این بار نیز پلیس آگاهی و راهور را در صحنه حاضر کردیم که گزارش به جنایت دادند. این اقدام مانند قبل بود که البته در این اثنا تعدادی را دستگیر کردیم.
رحیمی با اشاره به پیگیریهای جدی پلیس در این موضوع، اظهار داشت: موضوع دوم ما را بسیار مصمم کرد که دیگر اجازه ندهیم اتفاق بعدی رخ دهد. پنجشنبه گذشته، تیمهای کنترلکننده در همان محل قبلی حدود ۱۰۰ یا ۱۵۰ متر جلوتر فردی را دیدند که میخواهد این اقدام را انجام دهد که بلافاصله او را دستگیر کردند.
وی با اشاره به دلیل انجام این کار، بیان کرد: چ این فرد سرخورده اجتماعی است که به خاطر مشکلات خانوادگی، انتقام مسائل شخصیاش را از مردم میگیرد.
این فرد حدود ساعت ۶ صبح توسط گشتهای ما پیش از اقدام بعدی دستگیر شد. در این اثناء حدوداً ۸ تا ۱۰ نفر با این اقدامات، مصدوم شدند و تعداد زیادی خودرو دچار آسیب شد که حاصل جنایت این فرد دو نفر نیز جان باختند.
رحیمی با اشاره به دیگر موارد مشابه، گفت: چند روز پیش نیز فردی خودروهای گرانقیمت و چند میلیاردی را آتش میزد. وقتی با او صحبت کردیم ادعا کرد ناراحت بوده است که برخی افراد چنین خودروهایی دارند.
وی با اشاره به مسئله ترافیک در تهران، ابراز داشت: خود ما نیز با ترافیک تهران مشکل داریم. ترافیک از حدود ساعت ۷ صبح آغاز میشود و تا ۹ صبح ادامه دارد و همچنین بعد از ظهر از ساعت تقریباً سه و نیم آغاز و تا ۹ شب به طول میانجامد. این ساعتها را ساعات جهادی همکاران راهنمایی و رانندگی نامگذاری کردهایم.
وی با اشاره به اقداماتی برای کنترل ترافیک، بیان کرد: تلاش خود را پس از نکات رهبر معظم انقلاب در جمع نخبگان بیشتر کردیم. جمع زیادی از افراد انتظامی را با توجه به کمبود نیرو در پلیس راهنمایی و رانندگی به همکاران تزریق کردیم. تقریبا آثار خوبی نیز داشت. در حد بضاعت پلیس، پای کار آمدیم و حدودا صبحها بین ۷ تا ۱۰ درصد و بعد از ظهر ها حدودا ۱۲ یا ۱۳ درصد و سر جمع حدود ۵ درصد کاهش در ترافیک داشتیم.
رحیمی پیرامون نقش دیگر دستگاهها، گفت: بخشی از کار با پلیس است و ماموریتهای دیگری نیز با بقیه دستگاهها میباشد. از دیگر دستگاهها تقاضا دارم به پلیس که فرمانده صحنه است کمک کنند. اگر بسترهای لازم برای پلیس فراهم شود، اقدامات بهتری انجام خواهد گرفت.
وی با اشاره به امکان شبانهروزی شدن شهر تهران، مطرح کرد: درحال حاضر تهران تقریبا شهر شبانه روزی است. تهران شهری نیست که شبها کاملا تعطیل باشد. در شبها دهها گشت تمام اتوبانها و محورها را کنترل میکند. حدود ۸ یا ۹ فرمانده ما شب تا صبح نمیخوابد.
رحیمی در ادامه اقدامات لازم برای این طرح را برشمرد و افزود: هرچیزی که برای آغاز، باید بستر نظم و انضباط و امنیت آن فراهم شود که سازمان پلیس برای شب نیز باید پیشبینی شود. درحال حاضر در شب تعداد در نظر گرفته شده بسیار کمتر است. در روز پیشبینی ما ۱۰۰ درصد است ولی برای شب شاید ۲۰ درصد باشد. بحث توان نیرویی، ساختاری، خودرویی و غیره نیز باید پیشبینی شود.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ در پایان با ارائه مرخصی تشویقی به سربازان، اظهار داشت: سربازان امانت بوده و مانند فرزندان خود ما هستند. به خاطر مادران که نزدیک روز مادر است علیرغم مشکل کمبود نیرو، دو روز به همه سربازان مجموعه فرماندهی انتظامی تهران بزرگ مرخصی تشویقی میدهیم.
گفتنی است برنامه «سلام تهران» برنامه صبحگاهی گروه اجتماعی شبکه پنج سیما است که از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۶:۳۰ تا ۹ صبح با بخشهای مختلفی چون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی با اجرای مصطفی امامی و صدیقه مرادی روی آنتن شبکه پنج میرود.